duminică, iunie 07, 2015

România prosperă sub protecția ALCEDO


Am auzit pe mulți spunând că în România este imposibil să-ți îndeplinești acel vis American, de a-ți înființa un business de succes, prosper și indispensabil tuturor cetățenilor. Am aflat însă, că acest lucru este doar un mit. De ce spun asta? Ei bine, vreau să vă povestesc despre companie care, de nici mai mult nici mai puțin de 25 de ani nu numai că există în România, dar cultivă viitorul acesteia.

Patru oameni, o viziune comună:


 Povestea Alcedo a început pe data de 13 mai, în 1990. În acea zi patru oameni de știință de la Institutul de Protecție a Plantelor (IPP) au decis să pornească pe drumul antreprenoriatului, cu un proiect ce urma să ducă agricultura Română la un cu totul alt nivel. Probabil vă gândiți că sună cam riscant să investească cineva într-o afacere nouă în primii ani de după revoluție, dar băieții de la IPP știau exact ce fac. Știau ce anume reprezintă fundația unei țări puternice, știau că viitorul României este agricultura. Alcedo nu numai că a supraviețuit anilor `90, dar continuă să crească pe zi ce trece.
Astfel, cei patru foști cercetători de la IPP și anume: Nicolae Săndulescu, Constantin Stăncescu, Alexandru Alexandri și Viorel Mitran au lansat brand-ul ALCEDO, companie ce avea să fie producător de fitosanitare.

Unde-s mulți, puterea crește:


Precum o recoltă bine îngrijită, viziunea celor patru fondatori a dat roade și astfel echipa lor s-a mărit. De-alungul anilor li s-a alăturat și ALCHIMEX - cel mai mare formulator local de produse de protecția plantelor, MINERVA - firmă specializată în multiplicarea și procesarea semințelor certificate, și GEEA - agenție de publicitate și editură.
Astfel, de la simpla distribuție de fitosanitare ALCEDO și-a extins portofoliul cu îngrășăminte, semințe certificate, utilaje și chiar și analize de sol. Compania s-a mărit la 8 depozite așezate strategic pe teritoriul țării, cu un chipaj de transport numeros și peste 500 de fitofarmacii.

2011Anul Soarelui Răsare

În 2011 s-a produs o schimbare imensă în bine, atât pentru echipa Alcedo cât și pentru țara noastră. În acel an gigantul Japonez Sumitomo Corporation, unul dintre cele mai mari companii din lume cu peste 75.000 de angajați în toată lumea, devine acționar majoritar al companiei. De ce ar face Japonezii o astfel de mișcare? Deoarece ei sunt o țară bazată pe onoare, sinceritate, calitate și performanță. Faptul că au decis să facă parte dintr-o echipă formată pe același principii mi se pare ceva firesc.

După 25 de ani:


După mai bine de un sfert de secol de activitate în domeniul agriculturii, ALCEDO a ajuns cel mai mare distribuitor de îngrășăminte, semințe și de soluții de protecție a plantelor din România. Probabil vă gândiți că exagerez. Dacă așa credeți, atunci haideți să vă spun despre cei 4000 (patru mii) de fermieri români care se bazează în fiecare zi pe ALCEDO pentru a ne asigura nouă, cetățenilor țării, cele mai proaspete și sănătoase recolte an de an.
Poate că 4000 de fermieri sună cam puțin, însă performanța pe care au atins-o în ultimul deceniu depășește orice imaginație. Să vă spun ce înseamnă colaborarea cu ALCEDO pentru agricultura din țara noastră, în cifre:

-         20% din suprafața arabilă a României
-         Peste 17 milioane de hectare de pământ
-         10 milioane de tone de grâu în ultimii zece ani
-         1,5 miliarde de pâini
-         7 milioane de tone de porumb
-         550 milioane kg de mălai anual
-         1,8 milioane de tone de floarea soarelui
-         72 milioane de litri de ulei anual
-         12,5 milioane kg de zahăr din sfeclă anual
-         4 milioane de litri de ulei din recolta de soia
-         37 milioane de litri de biocombustibil din recolta de rapiță
-         60 de milioane de litri de vin din viță de vie


Aceste recolte reflectă rezultatele obținute de către fermierii români care și-au investit încrederea în echipa ALCEDO. Dacă nu mă credeți pe cuvânt, ascultați-i chiar pe ei:


De 25 de ani România prosperă împreună cu ALCEDO, iar continuînd tot împreună, investind în calitatea românească, strictețea japoneză și cercetare continuă,  agricultura din țara noastră va putea atinge perfermanțe de neegalat.
Așa că nu vă sfiiți să luați legătura cu ALCEDO, fie pe pagina lor sau chiar pe Facebook. Ei sunt acolo pentru voi, pentru noi și penru toți agricultorii din România.
De 25 de ani Țara Noastră prosperă sub protecția și îndrumarea echipei ALCEDO.0 comentarii:

Trimiteți un comentariu