sâmbătă, ianuarie 17, 2015

Vernisaj Daimon-Eidolon, un pas mare catre un vis si mai mare


 Ieri, pe data de 16 Ianuare 2015 a avut loc un eveniment excepțional la Casa de Cultură Traian Demetrescu din Craiova,  și anume mult cunoscuta blogeriță, dar mai puțin cunoscuta pictoriță Xaara Novack și-a expus operele de artă pentru prima dată în fața publicului larg. Cum anume? Păi, printr-un Vernisaj superb organizat de către managerul casei de cultură, Cosmin Dragoste.

Au fost 23 de lucrări expuse, una mai superbă ca cealaltă. Operele cuprindeau o multitudine de stiluri, drept urmare invitaților le-a fost imposibil să-și aleagă câte o lucrare preferată.

La deschiderea evenimentului mult așteptat au vorbit invitații de onoare Dl. Gheorghe Ciuchete, profesorul de artă al Xaarei din copilărie și din adolescență, și Roberta Ionescu, artist plastic din Craiova.(de la stânga la dreapta: Gheorghe Ciuchete, Cosmin Dragoste, Xaara Novack și Roberta Ionescu)


Xaara s-a descurcat superb când a venit momentul să vorbească în fața publicului. Eu bâlbâliam sigur dacă eram în locul ei.
A vorbit cu multă pasiune despre lucrările ei, și încetul cu încetul a ieșit la iveală, în fața publicului și a blogosferei Craiovene, Xaara Novack, Artistul plastic. 


După cum vedeți, Xaara avut parte de toată susținerea Blogosferei Craiovene 


Mândrul Domn Profesor, și MAI mândra lui Elevă


Eveniment fără selfie nu există


Mesaj de încurajare, din Suflet

(Poza de grup nelipsită, sursă foto: Daniel Botea)

Printre blogeri s-au numărat Daniel Botea, Nanut Madalina, Sergiu Boboc, Costinel Mitrache,  Mirela Coman, Ianolia Marina, Eu, Ștefania Dobre, Cosmin Dragoste și Mihai Firica)


Printre cele mai lăudate lucrări s-au numărat:
Portretul unei femei bune

&

       Orașul ciudat  (sursă foto: Sergiu Boboc)După expoziție, mini-blogmeet
Drept concluzie pot spune că sunt extrem de mândră de Xaara, și stiu că păstrând aceeași perseverență și pasiune, va ajunge să se numere printre cei mai faimoși artiști ai Craiovei.
Ziua de ieri a fost DOAR începutul!

Lucrările ei le puteți admira vreme de două săptămâni, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, și de asemenea pe blogul ei dedicat artei, dar și pe Facebook.Locația: Craiova, Romania

3 comentarii:

 1. Felicitări Xaarei şi sper la cât mai multe expoziţii!

  Superb articol, Phantom!

  >:D<

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc mult, Ayase! In curand voi face mici ajustari la blog, si sper sa pot posta mai des.

  Si eu cred ca Xaara s-a descurcat superb ;) Vor mai fi multe expozitii, desigur! Poate chiar si la Paris :)))

  Huuuugs! >:D<

  RăspundețiȘtergere
 3. Și mai departe de atât!

  Aștept cu nerăbdare noile schimbări, sper să pot intra și eu mai des și să fiu pe fază. Spor la mai multe postări. Îmi plac postările tale și mi-ar plăcea să te citesc mai des. ^_^

  >:D< :*

  RăspundețiȘtergere