joi, aprilie 04, 2013

Filozofez despre Muzică / Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân

”Muzica dă suflet Universului, aripi Minții, zbor Imaginației și viață Tuturor.” – Platon


Oamenii de știință spun, că studiind civilizațiile antice și marile lor realizări, au impresia că indiferent cât de avansați suntem din punct de vedere tehnologic, noi am pierdut o cantitate senzațională de informații, sau chiar mai rău, am exilat-o pe tărâmul mitului sau al folclorului.
Sunt de acord, dar la fel cred că pentru omul de rând, care nu este interesat de explicații complexe/științifice, există o cantitate nemaipomenită de informații, adevăruri și morală disponibilă nu doar în cărți, ci în Muzică.

Gândiți-vă la muzica de acum 5-10-20 de ani, când oamenii au început să cânte despre mai mult decât iubire sau sentimente rănite. Ei cântă și despre viață și ce despre ce înseamnă aceasta, cântă despre morală și chiar vicii, despre fragilitatea noastră ca oameni sau adevăruri despre care am ales să nu ne pese... Prin muzică și versuri sunt exprimate realitățile vieții, dincolo de dragostea platonică sau dorințe carnale: ghetto-uri, violența și cruzimea umană. Melodiile au puterea de a schimba complexitățile vieții, făcându-le mult mai ușoare de înțeles. 
Muzica are efect asupra noastră, asupra tuturor! Ne vindecă, ne rănește, ne poate încuraja sau să ne întristeze și mai mult, ne poate hrăni cu povești naive sau să ne deschidă ochii la realitatea din jur, ne poate șterge lacrimile sau să ne facă să plângem și mai tare, sau ne poate ridica pur și simplu din statul jos și să ne facă să dansăm sau să ne facă să cântăm la chitarele noastre imaginare sau să dăm din creioane ca un toboșar adevărat, ca atunci când eram copii...

Muzica poate face chiar și cele mai detestabile  treburi casnice să pară distractive. Ați încercat să ștergeți praful ascultând o melodie bună? Dintr-odată nici mai avem impresia că muncim, pentru că avem un ritm la care să ne mișcăm și versuri pe care să le cântăm. E ca și cum am da cel mai nebunesc concert din viața noastră, în mintea noastră, în lumea noastră unde nu există decât acea melodie și un public imaginar care ne aplaudă și nimeni nu ne judecă.

Muzica este: dragoste și ură, este prietenie și rivalitate, este teamă și curaj, este viață și moarte, este miracol și tragedie.. Îți poate da putere sau să te îngenuncheze. Te poate ajuta să-ți creezi propria ta poveste imaginară, sau te poate face să te gândești toate deciziile din viața ta și la tot ce ai fi făcut altfel. Muzica te poate, deasemenea, învăța să fi reconoscător pentru tot ce ai. Ea te poate ajuta chiar și să-ți exprimi sentimentele, așa cum nu ai putea să o faci de unul singur. Ea poate vorbi în locul tău.

Este cine ți-ai dori să fii, cine ai putea fi și cine ești cu adevărat. Vă rog să nu lăsați acele creaturi scăpate din adâncurile neexplorate ale Pământului să distrugă tot ce a însemnat a fi Artist, a scrie versuri sau a cunoaște instrumente...tot ce însemna Muzica Bună.    

 Despre Dragoste, cu drag:Despre Greutățile Vieții:


Despre Adevăruri trecute cu vederea:Despre Fragilitatea Ființei Umane:


Despre Viață, pe scurt și la obiect:


”Viața este menită să fie simplă, dar noi oamenii insistăm să facem mai complicată.”
(citat preluat, poate să nu fie chiar exactă)

Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân:

Am aflat că pe 4 Aprilie este Ziua animalelor fără stăpân. Rog pe toți cei interesați în a adopta un animal de casă să vă gândiți de două sau de trei ori până sunteți absolut siguri că sunteți pregătiți și că aveți timpul necesar pentru această responsabilitate enormă. 
Dacă nu aveți nici timp, nici bani și nici răbdare pentru creșeterea animăluțului de la A la Z, mai bine cumparăți-vă una de jucărie...
În cazul în care sunteți siguri că asta doriți, vă recomand Camera cu Pisici. Este un adăpost atît pentru căței, cât și pentru pisicuțe. Le veți putea adopta pe oricare gata sterilizate și vaccinate! Dacă nu puteți adopta, măcar ajutați cu donații!

Dar nu vă limitați numai la animele din adăposturi, dacă știți vreo pisică sau cățel în apropierea voastră care are nevoie de un stăpân, vă garantez că vă veți alege cu cel mai loiali, mai recunoscători și mai iubăreți prieteni pe care vi-i puteți dori!2 comentarii:

  1. Ai multa dreptate in legatura cu ce ai scris despre muzica.Azi s-a dus naiba toata armonia dintre vers si melodie. Trei vorbe si alea lala-ite, fara prea mult sens.
    Si totusi, avem de unde alege. Imi plac mult exemplele tale, cu videoclipuri cu tot.
    Kisses&hugs! :*:*:*:*:*:* >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate ai si tu dreptate =.=" ma sperie ororile pe care le vad in ziua de azi la telembizor si sunt categorizati drept "artisti". Mi s-entoarece stomacul pe dos ori imi vine sa-mi dau singura in cap... Pentru mine, daca n-ai fi fost tu si arhiva ta de melodii de aur, pe care le multumesc tuturor divinitatilor ca te-ai pus sa le aduni, chiar nu stiu de unde mi-as adus aminte ca exista atatea si atatea melodii care te iti fac pielea de gaina (in sensul bun). Iti multumesc din sufltet ca mi-ai "re-facut" cunostinta cu ele :-*:-*:-*:-*:-* abia astept sa aud ce mai ai in colectie. >:D<>:D<>:D< Kisses& Hagus for you too! Ma bucur ca iti plac melodiile.

    RăspundețiȘtergere