sâmbătă, martie 02, 2013

Primăvara asta începe cu o rază de soare și primul meu premiuÎn sfârșit a dat prima rază de soare după nu mai puțin de o săptămână de nori, ploaie și depresie continuă, prin urmare, a început primăvara! Iar această primăvară mă încântă cu mai mult decât raze de soare, căci mi-am primit și primul meu premiu pentru blog!
În primul rând, doresc să-i mulțumesc lui Xaara Novack pentru că mi-a acordat această onoare și m-a ales și pe mine pentru premiul Liebster.  
Așadar, din câte am înțeles trebuie să scriu 11 lucruri despre mine, după care să răspund la întrebările primite, și apoi să scriu alte 11 întrebări. Să începem:

1. Detest vremea ploioasă, în special cea *nehotărâtă*. Știți voi, când pur și simplu atârnă picior de ploaie, dar parcă stă așa vreo zi, două pe gânduri grele... În aceste perioade scurte de vreme deprimantă mă apucă întotdeuna o durere de cap sau de picioare de toate frumusețea, în special spre seară, sau înainte de culcare...

2. Sunt jucătoare înrăită de Sims 3 și de The Sims Medieval+Pirates and Nobles. Chiar și acum stau pe ace așteptând să lanseze The Sims 3 University life. Vreau să fie 5 Martieeeeeeee!!!!!!!!!!!

3. Ador mirosul cafelei dimineața...este primul lucru pe care-l fac după ce mă ridic din pat: să prepar cafeaua, și ceaiul desigur. Încă mă obsedez cu Nescafe 3 in 1, nu mi-a trecut și cred că nu-mi va trece nici după ce vor da faliment peste o mie de ani (poate).4. Asta este oarecum legat de numărul 3, dar dacă nu beau cel puțin o cafea pe zi devin morocănoasă, nu mă trezesc bine, nu mă pot concentra... *cred că am o boală psihică nediagnosticată*

5. Mi se face milă mai repede când văd animale înfometate pe stradă, decît atunci când văd cerșetori insistenți. Prefer să încerc să-mi împart mâncarea cu un câine sau o pisică fără stăpân, pentru că ei nu cer. Ei nu insistă, și nu au pe nimeni pe care să se bazeze. Ei nu și-au ales o viață de vagabond, nu au drepturi și nu pot încerca să se angajeze. Omul poate, doar că renunță, și asta numai pentru că sistemul i-a dat un șut în c**.

6. Cred că locul de muncă unde m-aș simți cel bine și mai la locul meu, ar fi la un adăpost pentru animale.

7. Desertul meu preferat este Cuibul de viespe, ador prăjiturile cu nuci!

8. Îmi place să gătesc, sau mai bine zis, îmi place să învăț. Nu toate preparatele îmi ies așa cum îmi imaginez, dar măcar așa învăț din greșeli. Asta mă duce la următorul punct:

9. Detest când cineva mă bate la cap atunci când gătesc sau când prepar un desert. Nu sunt o persoană cine stie ce orgolioasă. Nu ezit și chiar cer ajutor și sfaturi de multe ori, dar dacă nu cer, chiar nu-mi place când se insistă să fac ceva ce nu vreau. Dacă greșesc, să fie problema mea. Punct.

10. Aș vrea să pot vizita Japonia (cu cineva anume), măcar odată în viața asta...

11. Dacă nu dorm cel puțin 9/10 ore pe zi, sunt un dezastru...

Iar acum urmează cele 11 puncte de la Xaara:
1- Care este ultima carte citită?

Ultima carte citită a fost (cred) Templul de Aur de Yukio Mishima.

2- Ai avut un vis/coșmar recent? Descrie-l.

Da, am visat din nou omul fără chip. Știu, sună a horor...dar chiar așa este. Nu știu cum să descriu, încep să visez normal, iar la un moment dat mi se face frică de ceva...ca și cum aș anticipa: iar apoi apare această siluetă de om, dar în loc de chip, de totul negru...ca un spațiu gol. Iar atunci cînd apare, mă simt de parcă m-ar apuca un atac de astm, deși nu sufăr această boală.

3- Ce film horror ai recomanda?

Aș recomandaaaaaaa........The exorcism of Emily Rose. Uitați-vă dacă îndrăzniți...

4- Dacă ar fi înveți o limbă străină nouă, care ar fi aceea?

Japoneză sau Spaniolă... Deși oricît de mult îmi plac, atunci când mi se duce gândul la gramatică, îmi pierd entuziasmul.

5- Ce fel de ciocolată îți place?

Ciocolata cu alune, favorita mea este Nussknacker. Este o ciocolată cu alune întregi, produs în Germania și este pur și simplu cea mai divină combinație existentă.

6- Ce profesor ți-a fost drag, sau îți este drag (adică ți-a dat sfaturi bune și ți-a fost alături ca model)?

Aici din păcate nu pot alege. Am avut doua profesoare de română extraordinare în liceu, și amândouă îmi sunt dragi. Apreciam faptul că ele chiar explicau materia la modul cel mai simplu posibil, totodată suficient de bine formulat cât să sune complex atunci urma să le redactăm chiar noi la examene. Niciodată nu țipau, pentru că știau să impună respect, nu cu urlete, ci cu note. Îmi placea faptul că ne punctau în special pentru modurile noastre de gândire, punându-ne să scriem o mulțime de texte argumentative. Nu pot să spun că mi-ar fi dat sfaturi sau că mi-au fost modele, dar totuși au reușit să mă convingă să-mi placă materia (eu care abia dacă bâlbâiam ceva în română când eram mică), și mi-au facut experiența din liceu ceva mai frumoasă.

7- Ai vreo fobie?

Mi-e frică de păianjeni. Prefer să țin o șarpe uriaș pe umeri, orice dar nu păianjeni.

8-  Care este cea mai amuzantă întâmplare recentă?

Cea mai recentă este hiperactivitatea lui Mao dimineața. Întotdeauna o ia razna, sare peste tot, se luptă cu orice, apoi cade, apoi o ia de la capăt. Mereu mă amuză! ^^

9- Care este melodia de care nu te mai poți sătura ascultând-o?


Știuuuuuuuuuu că e veche și alea alea, dar nu mă pot sătura de melodia de chitară! La fel de des ascult și Within Temptation. Am ceva cu symponic rock mai nou...10- Un motto care-ți place?

"Light travels faster than sound. That is why people appear bright until they speak." – este o zicală pe care am citit-o cândva pe net, înseamnă că oamenii par întotdeaună deștepți, până când încep să vorbească...

11- Care este ultimul lucru care l-ai făcut și ți-a ieșit excelent?

Ultimul lucru a fost un preparat pe care-l gatisem de ziua mea: Friptură de porc în vin roșu. Practic era pulpă de porc tăiată felii de câte un centimetru, marinată după rețeta bunicului meu și lăsată peste noapte. A doua zi, am pus-o la înăbușit in vin roșu sec și apă niște ulei (deși era de preferat untura =.=). Am ars sosul din păcate...dar am reușit să salvez carnea și totul a fost un succes!Din păcate cum nu am prea mulți cititori, nu voi da leapșa. Oricine se rătăcește pe blogul meu este liber să preia premiul și leapsă totodată. Nici întrebări nu voi scrie, ele rămân cele primite de la Xaara Novack.

O Primăvară frumoasă vă urez!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu